Romige farfalle met erwtjes en spekblokjes

20 MIN
4 personen
Romige farfalle met erwtjes en spekblokjes

Ingrediënten

  • 150 g spek, in reepjes
  • 400 g farfalle
  • 250 g doperwten
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 2 eidooiers
  • 150 ml room
  • 3 takjes munt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de farfalle zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de erwtjes toe.
  2. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan.
  3. Doe de eidooiers, de room en de helft van de parmezaan in een kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
  4. Giet de pasta af en vang een kop van het kookvocht op.
  5. Meng het ei-roommengsel samen met de spekblokjes onder de farfalle. Doe er een beetje van het kookvocht bij zodat de saus mooi glanst.
  6. Werk af met de muntblaadjes en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 981.74 kcal
Koolhydraten 76.13 g
waarvan suikers 7.73 g
Vet 62.5 g
waarvan verzadigd 26.44 g
Proteïnen 26.74 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin