Tortiglioni met verse tomatensaus, chorizo, burrata en pijnboompitjes

35 MIN
2 personen
Tortiglioni met verse tomatensaus, chorizo, burrata en pijnboompitjes

Maak eens een originele pasta met verse tomatensaus, pittige chorizo, romige burrata en crispy pijnboompitjes. Wat een luxe-avondmaal!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr chorizo
  • 3 tomaten
  • 15 gr pijnboompitten
  • 200 gr tortiglioni
  • 2 el tomatenpuree
  • 10 gr basilicum
  • 125 gr burrata
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de chorizo in fijne reepjes. Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een ruime pan zonder vetstof. Haal uit de pan.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan. Fruit vervolgens de ui en knoflook glazig in de chorizo-olie. Schik de plakjes tomaat in de pan en laat 10-12 min. bakken op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  6. Roer de tomatenplakjes door elkaar (zie tip), die zijn nu helemaal zacht geworden. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min. meebakken.
  7. Hak het basilicum fijn.
  8. Meng de pasta en het opzij gehouden kookvocht onder de tomaten. Voeg ook de chorizo, het basilicum en de pijnboompitten toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Serveer de pasta en schik de burrata erbovenop. Werk af met een scheutje olijfolie, (grof) zout en zwarte peper. Smakelijk!
  10. TIP: Kan je de tomatenplakjes nog niet goed losroeren? Laat ze dan nog een beetje langer sudderen. Voeg eventueel een scheutje water (of rode wijn) toe.