Pasta pesto met geroosterde pompoen en krokante pitjes

30 MIN
2 personen
Pasta pesto met geroosterde pompoen en krokante pitjes

Bij een pasta pesto serveren we traditioneel wat geraspte kaas of parmezaanschilfers. Deze keer vervangen de kaas door pompoenpitten. We roosteren ze in de oven en kruiden ze af met ... sojasaus. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is onweerstaanbaar lekker.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 1 el bruschetta rosso kruiden
  • 200 gr spirelli
  • 25 gr pompoenpitten
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spinazie
  • 4 el verse groene pesto
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr basilicum
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de ui in fijne ringen. Schep de ui en pompoenblokjes in een ruime ovenschaal. Kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Giet er een flinke scheut olijfolie over en hussel goed door elkaar. Schuif 15-20 min. de oven in.
  3. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  4. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Laat kort afkoelen in een kommetje en meng er dan de sojasaus onder.
  5. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de pompoenpitten en fruit er 2 min. de knoflook in. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe, tot die volledig geslonken is (zie tip).
  6. Giet de pasta af en schep onder de spinazie en pesto. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Hak het basilicum en de bieslook fijn.
  8. Serveer de pasta pesto met de geroosterde pompoen. Werk af met de verse kruiden en de krokante pompoenpitten. Smakelijk!
  9. TIP: Schep de helft van de spinazie mee onder de pesto en mix kort. Zo heb je meer pesto én verstopte groentjes!