Verse tagliatelle met gepofte kerstomaatjes en lookbrood
20 MIN
2 personen
Een heerlijk eenvoudig Italiaans bordje, dat toch barst van de smaak! Kleurrijk, veggie en klaar in 20 minuten, heerlijk!
Ingrediënten
1 gele ui
3 teentjes knoflook
100 gr stoofselder
250 gr kerstomaten
50 gr rucola
2 kl bruschetta verde-kruiden
1 stokbroodje
250 gr verse tagliatelle
50 gr geraspte kaas
olijfolie
snuifje cayennepeper
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200°C. Je kan de lookbroodjes ook in de broodrooster,
paninigrill of (grill)pan maken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de stoofselder in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de ui, selder en 2/3 van de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout, zwarte peper en cayennepeper (optioneel).
Halveer intussen de kerstomaten en hak de helft van de rucola fijn.
Voeg, zodra de ui en selder glazig zijn, de kerstomaten en rucola toe. Roerbak tot de kerstomaten zacht zijn.
Meng de rest van de knoflook met de bruschetta verde en 2 el olijfolie per persoon. Snijd het brood in sneetjes en besmeer met de kruidenolie. Rooster 5 min. in de oven.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Schep per persoon ongeveer 4 eetlepels kookvocht van de pasta bij de kerstomaten.
Giet de pasta af en schik opnieuw in de pot, samen met de geraspte kaas en de saus van kerstomaten en rucola (zie tip). Schep goed door elkaar zodat de kaas kan smelten en binden met het kookvocht.
Schep de pasta in een diep bord en serveer met de lookbroodjes. Smakelijk!
TIP: Je kan ook wat rucola apart houden als side salad. Werk op met wat balsamico en grof zout.