Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

40 MIN
2 personen
Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

Lasagne staat voor veel mensen synoniem aan tijdrovend. Twee potten saus maken (tomaat en béchamel), pasta voorkoken ... Het neemt wat tijd in beslag. Daarom bedachten we een snellere en efficiëntere variant met evenveel smaak. Ready, set, go!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 gr tomatenpulp (passata)
  • 1 courgette
  • 100 gr spinazie
  • 2 kl bruschetta rosso kruiden
  • 100 gr ricotta
  • 10 gr basilicum
  • 200 gr lasagnevellen
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook 2 min. op zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe, laat 1 min. meebakken en voeg dan de tomatenpulp toe. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm (zie foto).
  3. Voeg de spinazie handje per handje toe aan de tomatensaus en laat slinken. Meng de bruschetta rosso met 1 el water en laat even staan.
  4. Meng de kruidenmengeling daarna onder de ricotta samen met een snuif zout en zwarte peper.
  5. Stel de lasagne samen (zie tip): begin met een laagje tomatensaus, gevolgd door de lasagnevellen. Ga verder met een laag courgette, kruid met zout en zwarte peper en leg er enkele basilicumblaadjes op. Smeer er dan een laagje ricotta op. Ga nu verder met een lasagnevel, de tomatensaus, een lasagnevel, courgette, basilicum en ricotta tot je alles hebt opgewerkt. Werk af met de kaas.
  6. Zet 15-20 min. in de voorverwarmde oven. Controleer of de lasagnevellen zacht zijn en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Zorg ervoor dat de lasagnevellen goed omringd zijn door de saus. Zo gaan ze natuurlijk garen in de oven. Indien ze niet voldoende saus hebben, zullen ze krokant en hard worden.