Lasagne met citroenricotta, gegrilde groenten en spinazie
50 MIN
2 personen
Een heerlijke vegetarische lasagne met ricotta op smaak gebracht met citroen, Mediterraanse gegrilde groenten en spinazie. Heerlijke Zuiderse smaken!
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
2 kl Provençaalse kruiden
1 gele ui
2 teentjes knoflook
½ rode chilipeper
400 gr tomatenpulp
200 gr lasagnevellen
200 gr ricotta
100 gr spinazie
10 gr basilicum
½ citroen
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aubergine en courgette in plakjes van 0,5 cm. Marineer met een flinke scheut olijfolie, de helft van de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat een grillpan goed heet worden. Gril de aubergine en courgette 4-6 min., tot er mooie grill-lijnen ontstaan. Zorg ervoor de de plakjes elkaar niet overlappen, maar gril in verschillende keren.
Snipper intussen de ui fijn en pers de knoflook. Hak ook de chilipeper fijn (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui, knoflook en chilipeper op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe en kruid met zout, zwarte peper en de rest van de Provençaalse kruiden. Zet het vuur lager en laat sudderen (zie tip).
Schep de ricotta in een maatbeker of blender, samen met de spinazie en de helft van het basilicum. Rasp de citroenzeste erbij en voeg een kneep citroensap toe. Kruid met zout en zwarte peper. Mix tot een homogene massa.
Schep een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal en schik een laagje lasagnevellen, citroenricotta, gegrilde groenten en vervolgens weer tomatensaus erbovenop. Ga zo door tot alle componenten opgewerkt zijn. Schuif 25-30 min. in de oven.
Pluk de rest van de basilicumblaadjes en werk de lasagne ermee af. Smakelijk!
TIP: Nog wat verloren olijven in de koelkast staan? Hak in stukjes en voeg toe aan de tomatensaus.