Paksoi stoemp met currysaus

35 MIN
4 personen
Paksoi stoemp met currysaus

Een stoemp met Oosterse twist, met crunchy paksoi en daarbij een smakelijk currysausje. Serveer met een stukje vlees of als vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 400 g paksoi, in reepjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el ketjap
  • 100 ml melk
  • 1 kl kerriepoeder
  • 3 klontjes boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Stoof voor de currysaus de knoflook en ui aan in boter. Doe er meteen de kerriepoeder en ketjap bij. Blus na 5 minuten met 5 eetlepels water.
  3. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Plet fijn met een pureestamper. Roer de warme melk en een klont boter door de puree. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Bak de paksoi in boter op een middelhoog vuur. Voeg er eventueel wat kookvocht aan toe om het sappiger te maken. Kruid af met peper en zout.
  5. Schep de puree op borden en overgiet met de currysaus en paksoi.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 362.88 kcal
Koolhydraten 49.05 g
waarvan suikers 2.37 g
Vet 13.39 g
waarvan verzadigd 8.49 g
Proteïnen 7.93 g
Vezels 8.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin