Aardappelsalade met rucola en olijven

70 MIN
4 personen
Aardappelsalade met rucola en olijven

Laat de vettige mayonaise eens achterwege, en maak een gezonde frisse aardappelsalade van krieltjes, met rucola, olijven en kappertjes.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 50 g rucola
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kl kappertjes
  • 70 g zwarte olijven
  • 1 sinaasappel
  • ¼ citroen, geperst
  • 60 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Laat afkoelen en snij in kwartjes
  2. Rasp de sinaasappel en bewaar de zeste. Pers ze uit en vang het sap op in een kom. Meng het sap en de zeste met het citroensap en de olijfolie tot een dressing. Roer er de lente-ui en de kappertjes door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de aardappelen en de olijven door de dressing. Laat 1 uur afkoelen. Voeg er net voor het serveren de rucola bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 266.28 kcal
Koolhydraten 22.42 g
waarvan suikers 3.47 g
Vet 17.67 g
waarvan verzadigd 2.65 g
Proteïnen 3.04 g
Vezels 4.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin