Patatas bravas

20 MIN
4 personen
Patatas bravas

Patatas bravas zijn de Spaanse tapasklassieker met heerlijke krokante aardappeltjes in een lekker pittige saus. Lekker bij een aperitiefje of essentieel onderdeel van een echt tapasbuffet.

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 ui, grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 tomaten, ontveld en in grove stukken
  • 1 takje krulpeterselie, in plukjes
  • 3 takjes tijm, blaadjes geritst
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 kl suiker
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de knoflook, chilipeper en ui toe. Stoof aan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de tomaten en de takjes tijm toe en laat op een zacht vuurtje stoven, gedurende 10 minuten.
  3. Voeg dan de passata toe en laat 15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout en eventueel wat suiker. Mix de saus.
  4. Bak de aardappelen in de resterende olijfolie gedurende 10 minuten op een zacht vuur. Dep ze af en frituur ze gedurende 3 minuten op 180 °C.
  5. Serveer met de tomatensaus. Werk af met wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 263.17 kcal
Koolhydraten 32.18 g
waarvan suikers 6.1 g
Vet 11.81 g
waarvan verzadigd 1.68 g
Proteïnen 4.73 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin