Paksoi of pakchoi is een koolsoort, oorspronkelijk afkomstig uit Azië. Je grootouders kenden deze kool ‘in hun tijd’ waarschijnlijk nog niet, maar ondertussen kan je paksoi en babypaksoi zowat in iedere supermarkt terugvinden. De groente gedijt ook goed bij ons en wordt hier dan ook het jaar rond gekweekt. De kool heeft geen knol maar langwerpige stengels met groene bladeren aan. Beide zijn eetbaar.

De stengels zijn heerlijk krokant en nemen goed smaken op. De bladeren slinken snel, als ze in contact komen met warmte, net zoals spinazie. Je kan de bladeren ook rauw in slaatjes gebruiken. De kool is heerlijk in wokgerechten. Heel snel in stukjes gesneden, kort roerbakken (liefst met gember en knoflook erbij), voeg wat soja- of oestersaus toe en je bent klaar om te smullen. Niet moeilijk dat deze groente zo populair geworden is! Hoewel het een koolsoort is, is de smaak toch subtiel en fris.

Zin om met paksoi aan de slag te gaan? Hierbij enkele van onze favoriete recepten met paksoi!


Zalm teriyaki met paksoi en rijst


Zalm teriyaki met paksoi en rijst
Een heerlijke eenvoudige Aziatische bereiding, die barst van de smaak! De verse zalm wordt gemarineerd in teriyakisaus, terwijl je ondertussen de rijst kookt en de groenten met extra smaakmakers roerbakt. De zalm hoef je maar kort aan te schroeien, en hopla, weeral een snelle, verse, huisbereide maaltijd op tafel. Zin in? Dit gerecht kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox, hoera!



Paksoi stoemp met currysaus


Paksoi stoemp met currysaus
Een stoemp met Oosterse twist, met crunchy paksoi en daarbij een smakelijk currysausje. Serveer met een stukje vlees of als vegetarisch gerecht. Bekijk recept



Honingkip met paksoi en noedels


Honingkip met paksoi en noedels
Een eenvoudig wokgerecht, dat barst van de smaak! Proef dit krokant gebakken kippengehakt, op smaak gebracht met een heerlijk sausje van honing, sojasaus, gember en knoflook. Een Aziatisch kommetje geluk! Bekijk recept



Zalm met paksoi, sobanoedels en yoghurtdressing


Zalm met paksoi, sobanoedels en yoghurtdressing
Gebakken zalm met daarbij gewokte groenten op smaak gebracht met gember, knoflook en voedzame sobanoedels. De frisse yoghurtdressing maakt het gerechtje af. Bekijk recept



Pittige tofu met pinda en paksoi


Pittige tofu met pinda en paksoi
Hoe maak je tofu smaakvol? Wij hebben er het perfecte recept voor! Pittig en krokant, in combinatie met paksoi en een overheerlijk sausje met pinda. Een Aziatische vegetarische topper, yum! Bekijk recept



Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels


Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels
Hoisin saus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn en suiker. Het past heerlijk bij kip. We maken een originele schotel met pulled chicken met hoisin saus, gewokte groenten en voedzame noedels erbij. Supersnel en gezonder dan de afhaalchinees! Bekijk recept



Chinese leeuwenkoppen gehaktballetjes met paksoi en rijst


Chinese leeuwenkoppen gehaktballetjes met paksoi en rijst
Deze originele gehaktballetjes van varkensvlees komen uit de Oost-Chinese Huaiyang-keuken. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm, die doet denken aan een leeuwenkop. De bladeren van de paksoi stellen de manen van de leeuw voor. Met wat verbeelding. Smaken zal het sowieso, beloofd! Bekijk recept



Roerbakbiefstuk met paksoi en gember


Roerbakbiefstuk met paksoi en gemberEen simpel roerbakgerecht dat barst van de smaak. De Chinese keuken op z'n best! Bekijk recept