Kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus

15 MIN
2 personen
Kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus

Een beetje Italië en een beetje Spanje op het bord, met deze overheerlijke kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus. Genieten van de Zuiderse keuken, en dat in 15 minuten. Want zo snel is dit lekkere gerecht klaar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g chorizo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g tortellini met kaas
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg dan de chorizo toe. Laat krokant bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tortellini en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  5. Hak ondertussen de spinazie grof. Voeg toe aan de tomatensaus en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Serveer de tortellini met de tomaten-spinaziesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 787.3 kcal
Koolhydraten 64.46 g
waarvan suikers 7.12 g
Vet 42.08 g
waarvan verzadigd 12.04 g
Proteïnen 35.27 g
Vezels 9.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin