One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie

15 MIN
2 personen
One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie

Volkoren penne, chorizo, kerstomaatjes en spinazie gaan allemaal samen in 1 kookpot en sudderen tot een heerlijk éénpansgerecht, met smaken die allemaal perfect bij elkaar passen! Heel weinig werk, gemakkelijk en klaar in 15 minuten. Zo gemakkelijk kan lekker koken zijn!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • ½ kl chilivlokken
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 100 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Neem per persoon 250 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de chorizo toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken.
  4. Voeg 2/3de van de kerstomaten, de kippenbouillon en de volkoren penne toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten pruttelen.
  5. Controleer of de pasta gaar is en voeg dan de rest van de kerstomaatjes en de geraspte kaas toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus nog 3 minuten inkoken.
  6. Haal de pot van het vuur en roer er de spinazie door en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.36 kcal
Koolhydraten 70.28 g
waarvan suikers 4.42 g
Vet 29.53 g
waarvan verzadigd 10.97 g
Proteïnen 31.09 g
Vezels 12.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin