Snelle paella met chorizo

25 MIN
2 personen
Snelle paella met chorizo

Een originele en vooral lekker snelle paella met blokjes krokant gebakken chorizo, rode paprika, knoflook en paprikapoeder. Met dit handige éénpansgerecht waan je je zo op een terrasje in de Spaanse zon, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g chorizo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kl paprikapoeder
  • 130 g risottorijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  3. Voeg de risottorijst en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de citroen in partjes. Pers wat citroensap naar eigen smaak over de paella. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 622.26 kcal
Koolhydraten 75.15 g
waarvan suikers 17.67 g
Vet 23.97 g
waarvan verzadigd 8.71 g
Proteïnen 21.42 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin