Snelle paella met chorizo

25 MIN
2 personen
Snelle paella met chorizo

Een originele en vooral lekker snelle paella met blokjes krokant gebakken chorizo, rode paprika, knoflook en paprikapoeder. Met dit handige éénpansgerecht waan je je zo op een terrasje in de Spaanse zon, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g chorizo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kl paprikapoeder
  • 130 g risottorijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  3. Voeg de risottorijst en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie fijn. Snij de citroen in partjes. Pers wat citroensap naar eigen smaak over de paella. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 608.56 kcal
Koolhydraten 72.81 g
waarvan suikers 15.58 g
Vet 23.93 g
waarvan verzadigd 8.69 g
Proteïnen 20.93 g
Vezels 9.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin