Snelle paella met chorizo

25 MIN
2 personen
Snelle paella met chorizo

Een originele en vooral lekker snelle paella met blokjes krokant gebakken chorizo, rode paprika, knoflook en paprikapoeder. Met dit handige éénpansgerecht waan je je zo op een terrasje in de Spaanse zon, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 120 g chorizo
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kl paprikapoeder
  • 130 g risottorijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  3. Voeg de risottorijst toe en de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Snij ondertussen de peterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.93 kcal
Koolhydraten 69.61 g
waarvan suikers 13.32 g
Vet 26.97 g
waarvan verzadigd 10.16 g
Proteïnen 22.48 g
Vezels 8.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin