Penne arrabiata

25 MIN
4 personen
Penne arrabiata

Een echte Italiaanse klassieker: penne met arrabiata: een heerlijk pittige tomatensaus. Voor de echte klassieker: werk af met parmezaan i.p.v. feta.

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 1 sjalot
  • 2 rode paprika's
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 75 ml tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 200 g feta
  • olijfolie
  • basilicum
  • paprikapoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Halveer de paprikas, verwijder de pitjes. Leg ze op hun snijkant op een bakplaat. Zet ze onder de hete grill tot de schil begint te blazen. Laat ze afkoelen onder een vochtige handdoek. Haal de schil eraf en snij de paprikahelften in fijne repen.
  2. Halveeer het chilipepertje in de lengte, schraap er de zaadjes uit. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit ze glazig in een beetje olijfolie. Doe er de tomatensaus, de tomaatblokjes en het chilipepertje bij. Laat 15 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
  3. Kook de penne beetgaar in gezouten water.
  4. Verkruimel de feta.
  5. Neem het chilipepertje uit de saus. Doe er de geroosterde paprikareepjes bij. Breng de saus op smaak met paprikapoeder en zout. Laat ze nog 1 minuut goed doorwarmen.
  6. Giet de penne af. Vermeng deel ze over de borden. Lepel er de saus bij, strooi er de verkruimelde feta bij.
  7. Werk af met gehakte bladpeterselie en een plukje basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.41 kcal
Koolhydraten 74.99 g
waarvan suikers 9.09 g
Vet 14.22 g
waarvan verzadigd 8.31 g
Proteïnen 22.37 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin