Vis met prei, aardappelpuree en mosterdsaus

30 MIN
2 personen
Vis met prei, aardappelpuree en mosterdsaus

Zo klassiek maar o zo lekker! Vandaag eten we een lekker stukje gebakken vis met daarbij gestoofde prei, romige aardappelpuree en mosterdsaus. Eenvoudig maar toch luxueus. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 witte visfilets
  • 3 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Smelt 1/3 van de boter in een grote pan en voeg de prei toe. Stoof 10 minuten op een matig vuur. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid visbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Smelt 1/3 van de boter in een aparte antikleefpan en bak de witte visfilets 3-4 minuten per kant.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de gebakken vis met de aardappelpuree, gestoofde prei en de mosterdsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.61 kcal
Koolhydraten 61.93 g
waarvan suikers 13.38 g
Vet 37.85 g
waarvan verzadigd 22.53 g
Proteïnen 39.04 g
Vezels 15.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin