Pastinaakstoemp met gerookte zalm

25 MIN
2 personen
Pastinaakstoemp met gerookte zalm

Een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd gerecht, deze verrassende stoemp van aardappel en pastinaak, met kruidige rucola onder en een toets van citroenzeste. Perfect in balans en heerlijk bij gerookte zalm. Genieten, Nordic style!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 100 g gerookte zalm
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de gerookte zalm in reepjes. Was en rasp de schil van de citroen.
  3. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp ze grof. Meng er de boter, melk, een snuf nootmuskaat, de citroenzeste en peper en zout door. Schep er dan 3/4de van de rucola door. Proef en breng eventueel op smaak met enkele druppels citroensap.
  4. Serveer de pastinaakstoemp met de reepjes gerookte zalm. Kruid met peper. Werk af met de rest van de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 596.25 kcal
Koolhydraten 69.51 g
waarvan suikers 1.97 g
Vet 24.28 g
waarvan verzadigd 11.72 g
Proteïnen 18.45 g
Vezels 13.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin