Ovenpasta met wittekool en spekjes

25 MIN
4 personen
Ovenpasta met wittekool en spekjes

Een snelle pasta voor in de oven met wittekool in een witte saus en spekjes. Echte winterse comfort food!

Ingrediënten

  • 100 g spekblokjes
  • 400 g farfalle
  • 1 wittekool
  • 20 g bieslook, fijngehakt
  • 75 g kaas, gemalen
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 30 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de witte kool in fijne reepjes. Blancheer de koolreepjes 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  2. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Roer glad. Laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Voeg de melk beetje bij beetje toe. Laat indikken, roer voortdurend. Laat de saus 5 minuten zacht doorkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak de spekjes knapperig in een pan met anti-aanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de koolreepjes, de helft van de bieslook en de spekjes.
  5. Schep de pasta in een ovenschotel, lepel er de béchamel over. Bestrooi met de kaas.
  6. Zet 5 minuten onder de grill. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.78 kcal
Koolhydraten 94.62 g
waarvan suikers 24.64 g
Vet 22.46 g
waarvan verzadigd 15.82 g
Proteïnen 35.59 g
Vezels 14.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin