Spaghetti amatriciana

20 MIN
4 personen
Spaghetti amatriciana

Spaghetti amatriciana is een echte Italiaanse klassieker uit het gelijknamige Italiaanse stadje. Het gerookt spek of pancetta zorgt voor de typische smaak.

Ingrediënten

  • 300 g gerookt spek, in reepjes
  • 400 g spaghetti
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngensipperd
  • 1 bosje basilicum, fijngesneden
  • 40 g pecorino, geraspt
  • 1 kl chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Bak de spekjes krokant in een pan met een wat olijfolie. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur 10 minuten sudderen.
  4. Meng de spaghetti met de saus. Werk af met basilicum en geraspte pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 818.61 kcal
Koolhydraten 74.58 g
waarvan suikers 7.73 g
Vet 33.44 g
waarvan verzadigd 29.59 g
Proteïnen 32.48 g
Vezels 6.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin