Spaghetti spitskool carbonara

20 MIN
4 personen
Spaghetti spitskool carbonara

Een originele en gezonde twist geven aan het klassieke pastagerecht "spaghetti carbonara"? In plaats van spek, kaas en ei, voegen wij spitskool toe en maken we een sausje met currypoeder, lichte room en kaas. Ook benieuwd naar dit recept?

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 200 g spekblokjes
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 250 ml lichte room
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 2 kl currypoeder
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de spaghetti beetgaar.
  2. Snij de spitskool in de lengte in vieren en snij het witte hart eruit. Dit heb je niet nodig. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de reepjes 5 min. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers de teentjes knoflook. Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de knoflook en spitskool toe. Voeg het currypoeder en de lichte room toe. Laat even inkoken en voeg dan de geraspte kaas toe en laat smelten in de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Roer de spaghetti door de saus. Serveer en werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 847.03 kcal
Koolhydraten 78.87 g
waarvan suikers 14.04 g
Vet 36.26 g
waarvan verzadigd 27.36 g
Proteïnen 36.5 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin