Orecchiette met drie kazen en rucola

25 MIN
4 personen
Orecchiette met drie kazen en rucola

Ingrediënten

  • 500 g orecchiette
  • 50 g rucola
  • 100 g taleggio, geraspt
  • 100 g pecorino, geraspt
  • 50 g gorgonzola, geraspt
  • 25 g bloem
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl melk
  • ½ citroen
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem toe. Laat even opdrogen. Voeg al roerend de witte wijn en de melk toe.
  2. Voeg één na één de kazen toe. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
  4. Doe olijfolie en de helft van de rucola in een blender en mix fijn. Voeg dit mengsel toe aan de kaassaus.
  5. Roer de pasta door de kaassaus en doe er eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta bij.
  6. Werk af met de overige rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.53 kcal
Koolhydraten 91.45 g
waarvan suikers 6.73 g
Vet 30.34 g
waarvan verzadigd 15.99 g
Proteïnen 38.12 g
Vezels 5.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin