One pot Thaise noedels met kippengehakt en pinda

15 MIN
2 personen
One pot Thaise noedels met kippengehakt en pinda

Dit gerecht is bijna sneller klaar dan dat je 'one pot Thai noedels met kippengehakt en pinda' kan zeggen! Echt een minimum aan werk, maar zó veel smaak. Waar wacht je nog op? Koken en smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g eiernoedels
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 200 g spinazie
  • 30 g pinda's
  • 1 lente-uitje
  • ½ limoen
  • 1½ el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een wok of kookpot klaar.
  2. Pers de knoflook. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 5 minuten.
  3. Was de spinazie en laat uitlekken.
  4. Voeg de aangegeven hoeveelheid rode currypasta toe en meng door het gehakt. Voeg per persoon 300 milliliter water toe, de kokosmelk, de eiernoedels en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Meng alles goed en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.
  5. Hak de spinazie grof en voeg toe aan de wok. Laat nog 2 minuten garen tot de spinazie geslonken is. Hak ondertussen de pinda's grof en snij de lente-ui in fijne ringen.
  6. Proef en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
  7. Schep de noedels in diepe borden en werk af met de grofgehakte pinda's en de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 900.74 kcal
Koolhydraten 60.19 g
waarvan suikers 9.17 g
Vet 51.57 g
waarvan verzadigd 24.37 g
Proteïnen 47.36 g
Vezels 3.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin