Noedelsalade met kippengehakt en krokante gember

15 MIN
2 personen
Noedelsalade met kippengehakt en krokante gember

Een snelle frisse en toch vullende salade? Dan hebben we een lekkere suggestie voor jou: een heerlijke noedelsalade met kruidig kippengehakt, geserveerd in leuke 'kommetjes' van sla, afgewerkt met krokant gebakken gember (een revelatie!) en zoete chilisaus. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g rijstnoedels
  • 300 g kippengehakt
  • 20 g gember
  • 2 little gems
  • 10 g munt
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 2 el chilisaus
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, vergiet en een grote antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en voeg de rijstnoedels en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 3 minuten. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met warm water en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olie in de grote antikleefpan. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten tot het gehakt gaar is.
  4. Schil en snij ondertussen de gember in fijne plakjes en dan in fijne reepjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Pluk de blaadjes munt. Pers het sap van de helft van de limoen, snij de andere helft in partjes.
  5. Voeg het limoensap, de vissaus en de suiker toe en roerbak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer er de munt door. Schep de gehaktmengeling in de blaadjes little gem.
  6. Verhit de rest van de olie in de pan op hoog vuur en bak de reepjes gember krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi over de kip. Serveer samen met de rijstnoedels, de chilisaus en een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.08 kcal
Koolhydraten 86.86 g
waarvan suikers 23.54 g
Vet 25.78 g
waarvan verzadigd 5.17 g
Proteïnen 36.07 g
Vezels 2.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin