Moussaka met kippengehakt en feta

45 MIN
2 personen
Moussaka met kippengehakt en feta

Niet de klassieke moussaka maar een koolhydraatarme versie met aubergine én courgette, een kruidige tomatensaus met kippengehakt en een zalige fetatopping. Een ovenschotel om zorgeloos van te genieten.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ¾ blik tomatenblokjes
  • 150 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine en courgette. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat de ui glazig worden en voeg dan het kippengehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 7 minuten pruttelen.
  5. Breek de feta in brokken en doe in een keukenrobot. Voeg de melk toe. Mix tot een egale saus. Je kan dit ook met een staafmixer doen. Kruid met peper.
  6. Haal de aubergine en courgette uit de oven. Neem een ovenschaal en leg hier een laag aubergine en courgette in. Schep er de helft van de tomaten-gehaktsaus op. Leg er opnieuw een laagje courgette en aubergines op. Schep er de rest van de saus op.
  7. Eindig met een laagje courgette en aubergine en verdeel hierover de feta-mengeling. Zet nog 12 minuten in de oven en dan nog 3 minuten onder de grill.
  8. Schep de moussaka op borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.85 kcal
Koolhydraten 26.1 g
waarvan suikers 17.75 g
Vet 41.81 g
waarvan verzadigd 16.59 g
Proteïnen 49.81 g
Vezels 9.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin