Courgettecannelloni met kippengehakt, prei en mascarpone

40 MIN
2 personen
Courgettecannelloni met kippengehakt, prei en mascarpone

Courgettespaghetti ken je vast al, maar wist je dat je ook originele cannelloni van courgetteplakjes kan maken? Dit moet je eens proberen! De cannelloni worden opgevuld met een mengeling van kippengehakt en prei. Daarbij komt een heerlijk mascarponesausje en een krokant kaaskorstje.

Ingrediënten

 • 300 g kippengehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 2 stengels prei
 • 2 courgettes
 • 250 g mascarpone
 • 30 g gratinkaas
 • 3 el olijfolie
 • peper
 • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en voeg het kippengehakt toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
 3. Pers ondertussen de knoflook. Was en snij de prei in fijne ringen. Trek met een dunschiller lange slierten van de courgette, zodat je gelijke plakjes verkrijgt. Snij de zachte kern van de courgette fijn.
 4. Schep het gebakken kippengehakt uit de pan en hou even apart. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en voeg de prei, knoflook en de fijngesneden kern van de courgette toe. Roerbak 5 minuten. Voeg het kippengehakt terug toe, 1/3de van de mascarpone en meng goed. Kruid met peper en zout.
 5. Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Leg 3 plakjes courgette voor je uit en leg ze dakpangewijs (met 1 randje ongeveer 1 centimeter overlappend) op elkaar. Schep er wat van de vulling op en rol op. Schik in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgetteplakjes en vulling op zijn.
 6. Roer de rest van de mascarpone los met per persoon 2 eetlepels water. Schep over de courgetterolletjes. Strooi er de gratinkaas over. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven, en tenslotte nog 3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1163.55 kcal
Koolhydraten 35.27 g
waarvan suikers 31.25 g
Vet 89.06 g
waarvan verzadigd 45.14 g
Proteïnen 52.72 g
Vezels 12.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin