Salade van rode biet met geitenkaas

10 MIN
4 personen
Salade van rode biet met geitenkaas

Gekookte rode biet is heerlijk in combinatie met frisse geitenkaas en walnoten. De frisse dressing compenseert voor de aardse smaak van de rode bieten.

Ingrediënten

  • 4 rode bieten, voorgekookt
  • 200 g veldsla
  • 200 g geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • dressing

  • 1 kl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode bieten in fijne plakjes. Vang het vocht op.
  2. Maak de dressing: meng olijfolie, citroensap, mosterd, honing, het bietensap en peper en zout.
  3. Schik gewassen veldsla op borden en leg er de plakjes rode biet bij. Druppel er de dressing over. Werk af met verkruimelde geitenkaas en stukjes walnoot.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 379.38 kcal
Koolhydraten 12.12 g
waarvan suikers 9.14 g
Vet 31.69 g
waarvan verzadigd 8.38 g
Proteïnen 10.89 g
Vezels 3.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin