Ethiopisch linzenstoofpotje (misir wot)

30 MIN
4 personen
Ethiopisch linzenstoofpotje (misir wot)

Wist je dat de Ethiopische keuken bij de Afrikaanse culinaire top behoort? Zeer typisch zijn de pittige stoofpotjes die geserveerd worden op een grote zuurdesem pannenkoek. Maar voor dit makkelijk vegan stoofpotje met rode linzen en spinazie, maken we het ons gemakkelijk en gebruiken we platbroodjes.

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • brood, platbrood
  • 300 g spinazie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 g gember
  • ½ citroen
  • 600 ml groentebouillon
  • 30 g Berbere Ethiopische kruidenmix
  • 3 el kokosolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit 2 el kokosolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 5 min. Voeg de helft van de knoflook, de gember en de Berbere kruidenmix toe. Roerbak 1 min.
  3. Voeg de linzen en groentebouillon toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15-20 min. pruttelen onder deksel.
  4. Verhit 1 el kokosolie in een pan en stoof de spinazie met de rest van de knoflook. Kruid met peper en zout. Verwarm de platbroodjes in een antikleefpan.
  5. Breng de linzen op smaak met peper, zout en wat citroensap. Serveer met de spinazie en de platbroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 716.36 kcal
Koolhydraten 108.86 g
waarvan suikers 11.82 g
Vet 17.2 g
waarvan verzadigd 11.3 g
Proteïnen 26.57 g
Vezels 11.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin