Hoisin kip met champignons en snelle komkommerpickle

15 MIN
2 personen
Hoisin kip met champignons en snelle komkommerpickle

Een snel wokgerecht bomvol smaak, je bent aan het goede adres! In een kwartiertje tijd maken we heerlijke sappige kip met champignons en lente-ui in hoisinsaus met jasmijnrijst en een frisse, snelle komkommerpickle voor erbij. Smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 250 g champignons
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 1 komkommer
  • 3 el hoisin saus
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een wok klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de champignons in kwartjes. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in stukjes van 2 centimeter. Snij de kip in reepjes.
  4. Verwarm de arachideolie in de wok en voeg de champignons en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de lente-ui en kippenreepjes toe. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  5. Trek ondertussen lange linten van de komkommer met een dunschiller. Het binnenste zachte deel van de komkommer heb je niet nodig. Meng de wittewijnazijn met de suiker en doe bij de komkommer. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat even rusten.
  6. Voeg de hoisin saus toe aan de wok, roer goed om en laat nog 3 minuten pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  7. Serveer de rijst met de gewokte kip met champignons en de snelle komkommerpickle. Strooi er de sesamzaadjes over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.18 kcal
Koolhydraten 81.59 g
waarvan suikers 10.42 g
Vet 14.64 g
waarvan verzadigd 2.27 g
Proteïnen 46.31 g
Vezels 6.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin