Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti

35 MIN
2 personen
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus. Zou heel lekker zijn met couscous, maar we geven er nog een gezondere twist aan, en maken courgettespaghetti in de oven! Een originele Midden-Oosterse maaltijd bomvol groenten, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl komijn
  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui en bladpeterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het paprikapoeder, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de fijngesneden bladpeterselie en de helft van de komijn door. Kruid met peper en zout. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  2. Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in fijne reepjes. Snij het zachte binnenste van de courgette in blokjes. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en stoof de rest van de ui op een matig vuur. Schil ondertussen de wortelen en snij in fijne blokjes. Voeg de wortelblokjes, de courgetteblokjes en de rest van de komijn toe en laat 5 minuten stoven.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes en de harissa toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer de courgettespaghetti met de Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de rest van de fijngesneden bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 741.43 kcal
Koolhydraten 36.65 g
waarvan suikers 26.8 g
Vet 48.04 g
waarvan verzadigd 4.51 g
Proteïnen 37.11 g
Vezels 12.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin