Geroosterde pastinaak met tahin-yoghurtdressing en köfte

30 MIN
2 personen
Geroosterde pastinaak met tahin-yoghurtdressing en köfte

Dit gerecht zou zo kunnen 'weggelopen' zijn uit een kookboek van Ottolenghi, maar we hebben het wel degelijk zelf verzonnen. Lekker Midden-Oosters én koolhydraatarm, deze geroosterde pastinaak met frisse tahin-yoghurtdressing en köfte burgertjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 1 tomaat
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in brede balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaak op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven, schep halfweg om.
  2. Snij de helft van de rode ui fijn. Snij de rest van de rode ui in halve ringen. Hak de munt fijn. Snij de tomaat in blokjes. Pers de aangegeven hoeveelheid sap van de citroen.
  3. Doe de rode ui ringen in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  4. Doe de aangegeven hoeveelheid Griekse yoghurt in een kommetje. Voeg de tahin, de helft van de komijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Voeg naar smaak citroensap toe. Dit is de dressing.
  5. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  6. Doe het gehakt in een kom en voeg de fijngehakte rode ui, de helft van de fijngehakte munt, de rest van de komijn, peper en zout toe. Meng goed door elkaar. Vorm er per persoon 3 kleine burgertjes van.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de köfte gedurende 3-4 minuten aan elke kant.
  8. Schik de geroosterde pastinaak op borden. Leg er de köfte bij. Druppel er de tahindressing over. Leg er de blokjes tomaat en de gemarineerde rode ui bij, strooi er de rest van de fijngehakte munt over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.79 kcal
Koolhydraten 46.13 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 50.78 g
waarvan verzadigd 12.18 g
Proteïnen 33.73 g
Vezels 11.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin