Gehaktballetjessaté met couscous en yoghurt-muntsaus

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjessaté met couscous en yoghurt-muntsaus

Midden-Oosters maar ook lekker origineel! We maken leuke gehaktballetjessaté's met daarbij frisse couscous en yoghurt-muntsaus. Gemakkelijk om te maken, en toch zo'n mooi en lekker gerechtje. Genieten maar!

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 courgette
  • 4 satéprikker
  • 125 g kerstomaten
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ citroen
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Doe het gehakt, de ui, de knoflook, de ras el hanout en een snuf peper en zout in een kom. Meng goed en rol met vochtige handen er per persoon 6 gehaktballetjes van.
  2. Halveer de courgette en trek er met een dunschiller lange plakken van, 4 plakken per persoon. Snij de rest van de courgette in fijne blokjes.
  3. Rijg de gehaktballetjes op de satéprikkers, afgewisseld met een 'in accordeon gevouwen' courgetteplakje en een kerstomaatje. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet 12-13 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de rest van de kerstomaten in kwartjes. Meng de citroenzeste, kerstomaten en blokjes courgette door de couscous en breng op smaak met peper, zout, de helft van de extra vierge olijfolie en citroensap naar eigen smaak.
  6. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en de rest van de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de couscous met de gehaktballetjessaté en de yoghurt-muntsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.68 kcal
Koolhydraten 77.69 g
waarvan suikers 20.54 g
Vet 36.52 g
waarvan verzadigd 10.69 g
Proteïnen 41 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin