Courgettespaghetti all'Amatriciana

20 MIN
2 personen
Courgettespaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Een heerlijke stevige saus die ook verrassend goed past bij lichte courgettespaghetti! Probeer het vooral zelf met dit snel en gemakkelijk recept!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 125 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  4. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg indien nodig de rest van de olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 10 minuten pruttelen. Hak ondertussen de basilicum fijn.
  5. Serveer de courgettespaghetti met de Amatriciana-saus. Werk af met parmezaan en de fijngehakte basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810.41 kcal
Koolhydraten 28.84 g
waarvan suikers 22.6 g
Vet 54.88 g
waarvan verzadigd 33.15 g
Proteïnen 28.75 g
Vezels 9.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin