Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. Deze wordt traditioneel gegeten bij biefstuk of ander rood vlees. Wij bedachten er een ander origineel gerecht mee. Zet deze linguine stroganoff eens op tafel voor een verrassend effect.
Ingrediënten
1 ui
250 g kastanjechampignons
10 g bladpeterselie
½ runderbouillonblokje
300 g rundsgehakt
200 g linguine
½ potje mascarpone
2 el olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Pel en snij de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 60 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan tot ze lichtbruin begint te kleuren. Voeg de rest van de olijfolie en de champignons toe. Laat kleuren en voeg dan het gehakt toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.
Kook ondertussen de linguine beetgaar in gezouten water in 8 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de pan en roer goed los. Laat 3 minuten inkoken en voeg dan de mascarpone toe. Giet de pasta af en meng door de saus.
Verdeel de pasta over de borden en strooi er de gehakte peterselie over.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.