Linguine stroganoff

20 MIN
2 personen

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. Deze wordt traditioneel gegeten bij biefstuk of ander rood vlees. Wij bedachten er een ander origineel gerecht mee. Zet deze linguine stroganoff eens op tafel voor een verrassend effect.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 kl paprikapoeder
  • 200 g linguine
  • ½ potje mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwartjes. Snij de paprika in fijne reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  2. Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan tot ze lichtbruin begint te kleuren. Voeg de rest van de olijfolie, de champignons en de rode paprika toe. Roerbak 4 minuten op een matig vuur en voeg dan het gehakt en het paprikapoeder toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de linguine beetgaar in gezouten water in 8 minuten.
  4. Voeg de runderbouillon toe aan de pan en roer goed los. Laat 3 minuten inkoken en voeg dan de mascarpone toe. Giet de pasta af en meng door de saus.
  5. Verdeel de pasta over de borden en strooi er de gehakte peterselie over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1097.25 kcal
Koolhydraten 84.41 g
waarvan suikers 15.21 g
Vet 60.68 g
waarvan verzadigd 21.4 g
Proteïnen 48.34 g
Vezels 11.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin