Linguine met prei en gehakt

15 MIN
2 personen
Linguine met prei en gehakt

Een snelle pasta die heerlijk smaakt: linguine met gestoofde prei, tijm en gehakt. In een wip klaar en lekker vullend, onze definitie voor comfort food! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 prei
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de prei. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de linguine toe en kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt 4 minuten. Snij ondertussen de prei in ringen. Voeg de prei toe en laat 6 minuten stoven op een zacht vuur.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de lichte room en tijm toe aan de pan, roer goed, kruid met peper en zout. Laat eventjes inkoken.
  5. Meng de linguine door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 989.71 kcal
Koolhydraten 88.72 g
waarvan suikers 17.16 g
Vet 45.88 g
waarvan verzadigd 19.32 g
Proteïnen 52.03 g
Vezels 12.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin