Linguine met prei en gehakt

15 MIN
2 personen
Linguine met prei en gehakt

Een snelle pasta die heerlijk smaakt op koude(re) dagen: linguine met gestoofde prei, tijm en gehakt. In een wip klaar en lekker vullend, onze definitie voor comfort food! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 2 prei
  • 2 takjes tijm
  • 300 g gemengd gehakt
  • 100 ml lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, een kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Voeg de linguine toe en kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de prei in ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt 4 minuten. Voeg de prei toe en laat 8 minuten stoven op een zacht vuur.
  5. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout. Voeg de tijm toe en laat eventjes inkoken.
  6. Meng de linguine door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Werk af met parmezaanschilfers.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 7 januari.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 3 januari om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 933.83 kcal
Koolhydraten 84.16 g
waarvan suikers 13.62 g
Vet 43.07 g
waarvan verzadigd 17.76 g
Proteïnen 49.87 g
Vezels 9.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin