Romige linguine Stroganoff met champignons

20 MIN
2 personen
Romige linguine Stroganoff met champignons

Een vegetarische pasta met kastanjechampignons en Stroganoff, een heerlijke saus uit Rusland op basis van paprikapoeder. Hoewel er geen vlees aan te pas komt, is deze saus toch krachtig en smaakvol. Perfect voor op koude(re) avonden. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 potje lichte zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de rode uiringen toe. Laat 5 minuten stoven.
  2. Pers ondertussen de knoflook. Snij de kastanjechampignons in kwartjes. Snij de rode paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  4. Voeg de rest van de olijfolie, knoflook, champignons, de rode paprika, de helft van de tijm en het gerookt paprikapoeder toe aan de pan met de rode ui. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, roer regelmatig.
  5. Voeg de groentebouillon toe en laat volledig inkoken. Voeg nu de gekookte linguine en wat van het kookvocht van de pasta toe. Schep goed om en roer er dan de zure room en de rest van de tijm door.
  6. Serveer de linguine Stroganoff.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.26 kcal
Koolhydraten 81.89 g
waarvan suikers 15.23 g
Vet 27.9 g
waarvan verzadigd 9.28 g
Proteïnen 21.39 g
Vezels 11.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin