Linguine met kastanjechampignons en spekblokjes

20 MIN
2 personen
Linguine met kastanjechampignons en spekblokjes

Deze makkelijke romige pasta met kastanjechampignons, spekblokjes en parmezaanse kaas is comfort food ten top. Snel klaar en ideaal voor de koudere dagen.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ runderbouillonblokje
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g linguine
  • 10 g dragon
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  2. Verhit een pan zonder vetstof en voeg de spekblokjes toe. Bak ze krokant op middelhoog vuur. Schep uit de pan en hou even apart.
  3. Verhit de pan opnieuw waarin je de spekblokjes gebakken hebt en voeg de sjalot toe, stoof 1 minuut. Voeg de olijfolie, de champignons en de knoflook toe. Roerbak 3 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  5. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn.
  6. Voeg de bouillon toe aan de pan met de champignons en roer goed los. Laat 1 minuut inkoken. Voeg dan de room toe en 2/3de van de parmezaan. Laat inkoken tot een dikke romige saus. Roer er de gebakken spekblokjes door. Meng de saus en de fijngehakte dragon met de linguine.
  7. Verdeel de pasta over de borden en strooi er de rest van de parmezaan over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1033.43 kcal
Koolhydraten 75.76 g
waarvan suikers 7.54 g
Vet 54.68 g
waarvan verzadigd 39.31 g
Proteïnen 38.4 g
Vezels 7.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin