Snelle romige linguine met spinazie, tomaat en mozzarella

15 MIN
2 personen
Snelle romige linguine met spinazie, tomaat en mozzarella

Een snel pasta'tje op tafel toveren doe je zo! We maken linguine in een lekker romig sausje met blokjes tomaat, knoflook en spinazie. Gemakkelijk en toch zo overheerlijk! Werk af met blokjes mozzarella en geroosterde pijnboompitjes, et voila, een toppertje in 15 minuten!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 brikje lichte room
  • 200 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, vergiet, mes, een kookpot en 2 antikleefpannen klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de tomaten in blokjes, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de tomatenblokjes en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Voeg de witte wijn toe aan de pan met de tomaten. Laat 2 minuten inkoken en voeg dan de lichte room en een schepje van het kookvocht van de pasta toe. Roer om.
  6. Hak de spinazie grof en voeg toe aan de saus. Kruid met peper en zout. Roer tot de spinazie geslonken is. Scheur de mozzarella in stukjes.
  7. Roer de gekookte linguine door de saus. Schep op borden en werk af met stukjes mozzarella en pijnboompitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.63 kcal
Koolhydraten 77.15 g
waarvan suikers 9.3 g
Vet 40.12 g
waarvan verzadigd 17.85 g
Proteïnen 33.39 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin