Ons go-to gerecht als het snel moet gaan? Juist, pasta! Werkelijk iedereen kan pasta koken en het smaakt altijd goed met een lekker sausje erbij en wat kaas over geraspt. Maar als we eerlijk zijn, komt er heel vaak, waarschijnlijk wekelijks, spaghetti bolognaise op tafel. Overheerlijk, maar soms mag het toch eens wat anders zijn...

Een goede spaghetti bolognaise in minder dan 25 minuten op tafel zetten, dat is niet evident. Daarom verwijzen we graag door naar deze 5 originele pastagerechten die in een wip klaar zijn.

1. Volkoren penne met kip en champignons


Volkoren pasta is lekker vullend en voedzaam. We maken er een lekkere penne mee met stukjes gebakken kip, champignons, afgewerkt met een licht roomsausje en salie. Een echte pasta voor de winter, die je bovendien in 20 minuutjes op tafel zet.

Volkoren penne met kip en champignons

 

2. Pasta alla Norma


Norma, het zou een lieve Italiaanse oma kunnen zijn. Maar eigenlijk verwijst het naar een opera van Vincenzo Bellini, de componist uit Catania, waar het gerecht ook vandaan komt. In ieder geval weten ze in Catania perfect hoe je een lekkere pastasaus op basis van aubergines klaarmaakt. Een vegetarische topper!

Pasta alla Norma

 

nl_728x90_15gram_kokenvoor2in25min_c01

3. Linguine Stroganoff


Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. Deze wordt traditioneel gegeten bij biefstuk of ander rood vlees. Wij bedachten er een ander origineel gerecht mee. Zet deze linguine stroganoff eens op tafel voor een verrassend effect. Lekker pittig rundsgehakt, een romige saus en heerlijke pasta. Wij zijn fan!

Linguine stroganoff

 

4. Kip puttanesca met Zuiderse groentensaus en Griekse pasta


Een variatie op de Italiaanse spaghetti Puttanesca, maar dan met kip. We reizen verder door het Zuiden met een heerlijke groentensaus en combineren die met Griekse pasta. Het summum van de zon op je bord!

Kip puttanesca met een zuiderse groentensaus en Griekse pasta

 

5. Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt


Pesto heeft iedereen wel al eens gemaakt van basilicum, zongedroogde tomaatjes... maar wist je dat het ook met groenten kan? Wat denk je bijvoorbeeld van broccolipesto met munt? Superorigineel en lekker!

Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

Op zoek naar nog meer snelle, overheerlijke maaltijden? Download nu ons gratis kookboekje 'Koken voor 2 in 25 minuten'.