Tortiglioni puttanesca

15 MIN
2 personen
Tortiglioni puttanesca

Over de oorsprong van puttanescasaus wordt in Italië nog steeds grondig gedebateerd... Voor ons maakt het allemaal niet zo veel uit, als we maar kunnen genieten van deze overheerlijke pasta met een zeer smaakvolle saus op basis van ansjovis, tomaat, olijven en kappertjes. De zon op je bord!

Ingrediënten

  • 200 g tortiglioni
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de tortiglioni toe en kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Snij de ansjovisfilets in stukjes.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de ansjovis en oregano toe. Laat 2 minuten meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en zout. Breng de saus aan de kook en laat 6 minuten pruttelen.
  5. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de tortiglioni met de puttanescasaus en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 524.36 kcal
Koolhydraten 76.81 g
waarvan suikers 6.18 g
Vet 14.32 g
waarvan verzadigd 2.45 g
Proteïnen 18.69 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin