Barbecue burrito's met gemarineerde kip

30 MIN
2 personen
Barbecue burrito's met gemarineerde kip

Mexicaans eten is al zo lekker, en als je het ook nog eens kan klaarmaken op een barbecue, dan zit je helemaal goed! De kip in de burrito's wordt eerst op de barbecue gegrild en tenslotte worden de burrito's zelf ook nog eens op de rooster gelegd. Smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 gemarineerde kippenlapjes
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 100 g kropsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn.
  3. Grill de gemarineerde kippenlapjes op de barbecue (of bak in een pan), 5-6 minuten per kant. Laat even afkoelen en snij in reepjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui 2 minuten.
  5. Voeg de paprikablokjes, de Mexicaanse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 60 milliliter water bij en laat 10 minuten pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Verdeel de kippenreepjes over de tortilla's. Schep er de saus bij. Bestrooi met de cheddarkaas. Vouw de burrito's dicht. Leg de burrito's nog kort op de barbecue (of in de pan).
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  8. Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de kropsla. Druppel er de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.86 kcal
Koolhydraten 55.17 g
waarvan suikers 12.49 g
Vet 38.89 g
waarvan verzadigd 8.96 g
Proteïnen 45.41 g
Vezels 6.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin