Mexicaanse pizza met groene paprika met maïs en geraspte kaas
30 MIN
2 personen
Een Italiaanse klassieker in een Mexicaans jasje. Dat klinkt als het beste van twee werelden. Serveertip: drink er een verfrissend zomerbiertje bij.
Ingrediënten
1 groene paprika
150 gr maïs (in blik)
2 pizzabodems
250 ml tomatenpassata
1 el tex-mexkruiden
50 gr geraspte kaas
½ Romeinse sla
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de paprika in dunne reepjes van 0,5 cm. Laat de maïs uitlekken.
Leg de pizzabodem op de bakplaat. Bestrijk de pizzabodem met tomatenpassata en schik er de paprika en maïs op. Kruid met de tex-mexkruiden en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pizza 12-15 min. in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de salade: scheur de bladeren van de Romeinse sla in stukken en schep in een kom. Breng op smaak met de witte wijnazijn, olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip).
Serveer de pizza met de salade. Smakelijk!
TIP: Je kan de Romeinse sla ook roosteren. Snijd ze in kwarten en rooster ze in een grillpan of op de BBQ.