We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke köfte met een tzatziki van radijsjes en komkommer. Snel klaar en superlekker!
Ingrediënten
½ bussel radijs
1 komkommer
1 rode ui
2 teentjes knoflook
10 g munt
2 kl paprikapoeder
2 kl komijn
300 g gemengd gehakt
1 potje magere Griekse yoghurt
½ citroen
4 pitabroodjes
2 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Was en snij de radijsjes in fijne plakjes, en dan in reepjes. Was de komkommer en rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij de helft van de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak de helft ervan fijn. Snij de rest van de komkommer en ui in plakjes.
Doe de helft van de olijfolie in een pan en stoof hierin de fijngesneden rode ui en de helft van de knoflook. Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je het paprikapoeder en de komijn toe. Roer goed en schep dan in een kom. Voeg het gehakt toe aan de kom en meng goed door elkaar. Vorm gelijke porties in kleine hamburgertjes (4 per persoon).
Doe de radijsjes en de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen door. Voeg de fijngehakte munt en de rest van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Dit is de tzatziki.
Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de köfte (hamburgertjes) gedurende 3-4 minuten per kant.
Verwarm de pitabroodjes in een pan zonder vetstof of broodrooster en snij ze open. Schik de köfte hierin, samen met enkele blaadjes munt, plakjes komkommer en ui. Schep de tzatziki erover.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.