Köfte met tzatziki van radijsjes en komkommer

25 MIN
2 personen

We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke köfte met een tzatziki van radijsjes en komkommer. Snel klaar en superlekker!

Ingrediënten

  • ½ bussel radijs
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g munt
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 kl komijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • ½ citroen
  • 2 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en snij de radijsjes in fijne plakjes, en dan in reepjes. Was de komkommer en rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij de helft van de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak de helft ervan fijn. Snij de rest van de komkommer en ui in plakjes.
  2. Doe de helft van de olijfolie in een pan en stoof hierin de fijngesneden rode ui en de helft van de knoflook. Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je het paprikapoeder en de komijn toe. Roer goed en schep dan in een kom. Voeg het gehakt toe aan de kom en meng goed door elkaar. Vorm gelijke porties in kleine hamburgertjes (3 per persoon).
  3. Doe de radijsjes en de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en het sap van de citroen door. Voeg de fijngehakte munt en de rest van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de köfte aan beide kanten gaar.
  5. Verwarm de pitabroodjes in een droge pan en snij ze open. Schik de köfte hierin, samen met enkele blaadjes munt, plakjes komkommer en ui. Schep de tzatziki erover.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 764.07 kcal
Koolhydraten 62.97 g
waarvan suikers 19.74 g
Vet 38.78 g
waarvan verzadigd 11.18 g
Proteïnen 38.49 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin