Radijsjes zijn de knolvormige stengels van de gelijknamige plant. Je kan ze gemakkelijk zelf kweken en zijn een heel dankbare smaakgever aan je gerechten. Toch staan ze niet zo vaak op het menu. Daar willen wij graag verandering in brengen! 

Wist je bijvoorbeeld dat het loof van de radijs ook eetbaar is? Je kan er pesto mee maken, of er soep van maken. Echter, wil je je radijsjes zo lang mogelijk bewaren? Verwijder dan het loof en bewaar in de koelkast.

Radijsjes kunnen behoorlijk pittig/peperig van smaak zijn, je kan dit verhelpen door de rode schil te verwijderen of uit te balanceren met zout.

Radijsjes kan je zo rauw uit het vuistje eten, of in fijne plakjes gebruiken in verschillende gerechten. Of leg radijsjes eens op, dan krijgen ze een heerlijke zoetzure smaak. Wat ook niet veel mensen weten, is dat je ze ook ken roosteren in de oven, een revelatie!

We inspireren je graag nog met enkele gerechten!


Gepekelde radijsjes met pit


Gepekelde radijsjes met pit
Gepekelde radijsjes zijn erg makkelijk om zelf te maken, en een ideale manier om een bussel radijsjes te verwerken. De chilipeper zorgt voor wat extra pit. Bekijk recept



Köfte met tzatziki van radijsjes en komkommer


Köfte met tzatziki van radijsjes en komkommer
We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke köfte met een tzatziki van radijsjes en komkommer. Snel klaar en superlekker! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!



Kip milanese met aardappelsalade, rucola en radijsjes


Kip milanese met aardappelsalade, rucola en radijsjes
Alles smaakt nog lekkerder in een krokant korstje, toch? Probeer daarom zeker eens deze kip milanese, gepaneerd met panko, lekker crispy! Bekijk recept



Graantjessalade met groene asperges en geroosterde kippendij


Graantjessalade met groene asperges en geroosterde kippendij
Een heerlijke lichte salade met een krokant stukje kippendij, groene asperges, radijsjes, feta en fris afgewerkt met zeste. Het perfecte lentegerecht! Bekijk recept



Cannelloni van rammenas met tonijn en avocadocrème


Cannelloni van rammenas met tonijn en avocadocrème
Wat een streling voor het oog én voor de tong, dit heerlijk subtiele voorgerecht met cannelloni van rammenas, tonijntartaar en frisse avocadocrème. Wie zet dit prachtige gerecht op zijn feestmenu? Bekijk recept



Smoragstorta (broodtaart)


Smoragstorta (broodtaart)
De smorgastorta, Zweeds van oorsprong, is een hartige broodtaart en wordt gegeten op 'midzomernacht'. Laagjes brood worden afgewisseld met een rijkelijke laag roomkaas gemengd met gerookte zalm en eiersalade. De taart wordt afgewerkt met kleurrijke decoratie zoals schijfjes radijs, wortellinten en zalmroosjes. Bekijk recept



Pokebowl met zalm


Pokebowl met zalm
Pokebowls zijn de nieuwe hype! Een origineel gerecht uit Hawaii, dat het midden houdt tussen Peruviaanse ceviche en Japanse sushi: een bowl met gemarineerde verse zalm, rijst, knapperige groentjes en een heerlijk sojapinda-sausje. Gemakkelijk om te maken, heerlijk om leeg te lepelen! Bekijk recept