Lamskebabs met kruidige bulgur en Griekse yoghurt

30 MIN
2 personen
Lamskebabs met kruidige bulgur en Griekse yoghurt

Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak.

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 el komijn
  • 4 satéprikker
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 125 milliliter kokend water bij. Dek af en laat 15-20 minuten staan.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaten in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de peterselie fijn.
  3. Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan per persoon 1 eetlepel van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
  4. Vorm per persoon 2 'worstjes' uit het gehakt en steek ze op een satéstokje. Laat even rusten in de koelkast.
  5. Meng de tomaat met de munt, de peterselie en de overige rode ui. Meng de yoghurt met de extra vierge olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  6. Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 5 minuten aan in de olijfolie en draai ze regelmatig om. Leg de lamskebabs in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  7. Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs op. Serveer met de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.85 kcal
Koolhydraten 62.71 g
waarvan suikers 14.04 g
Vet 38.43 g
waarvan verzadigd 11.84 g
Proteïnen 44.11 g
Vezels 10.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin