Lamskebabs met kruidige bulgur en yoghurtsaus

30 MIN
2 personen
Lamskebabs met kruidige bulgur en yoghurtsaus

Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g munt
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 kl komijn
  • 4 satéprikker
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaat in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  3. Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan per persoon 1 eetlepel van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
  4. Vorm per persoon 2 'worstjes' uit het gehakt en steek ze op een satéprikker. Laat even rusten in de koelkast.
  5. Meng de tomaat met de munt, de rest van de rode ui, de helft van de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Meng de yoghurt met de rest van de extra vierge olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  6. Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 8-10 minuten aan in de olijfolie en draai ze regelmatig om.
  7. Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs op. Serveer met de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 820.28 kcal
Koolhydraten 59.26 g
waarvan suikers 11.77 g
Vet 44.36 g
waarvan verzadigd 12.22 g
Proteïnen 41.85 g
Vezels 10.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin