Pita met cevapcici (worstjes) en looksaus

20 MIN
2 personen
Pita met cevapcici (worstjes) en looksaus

Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Wij vinden het in ieder geval een heerlijke ontdekking en leuke verrassing: ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 little gems
  • 1 tomaat
  • 4 pitabroodjes
  • 1½ el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 el bloem
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng water aan de kook. Pel en snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Roer goed om en laat marineren.
  2. Snij de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Doe het gemengd gehakt in een grote kom, samen met het gerookt paprikapoeder, de bloem, de helft van de knoflook, de bladpeterselie en peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen worstjes van ca. 10 cm van.
  3. Meng de rest van de knoflook met de mayonaise en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de little gem in reepjes. Snij de tomaat in plakjes. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes (of warm ze op in een broodrooster), hou warm in aluminiumfolie.
  5. Bestrijk de gehaktworstjes met de olijfolie en bak ze rondom in de grillpan.
  6. Haal de rode ui uit de marinade. Snij de pitabroodjes open en serveer met de cevapcici, little gem, de rode ui, plakjes tomaat en het looksausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1013.01 kcal
Koolhydraten 94.39 g
waarvan suikers 16.93 g
Vet 51.1 g
waarvan verzadigd 12.28 g
Proteïnen 42.6 g
Vezels 7.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin