Lamsfilet met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes

35 MIN
4 personen
Lamsfilet met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes

Vanavond eten we Scandinavisch! Met deze heerlijke sappige lamsfilets met roomsaus, spinazie en zalige dille-citroenaardappeltjes. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • 600 g krielaardappelen
  • 500 g spinazie
  • ½ bosje dille, fijngehakt
  • 1 citroen, in zeste geraspt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml fond
  • 120 ml room
  • 1 el mosterd
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de boter in de pan en bak de lamsfilets aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  3. Stoof de sjalotten en spinazie aan in het braadvet van de lamsfilets, laat de spinazie slinken, en haal uit de pan, zet even opzij. Doe de wijn in de en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de fond bij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Roer er de mosterd, de room en de helft van de dille door. Laat nog even doorwarmen.
  4. Snij de lamsfilet in plakjes. Meng de krieltjes met de andere helft van de dille en de citroenzeste. Verdeel de groenten over de borden. Schik daarop de lamsfilets en leg er de krieltjes bij. Werk af met de spinazie-roomsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.21 kcal
Koolhydraten 31.23 g
waarvan suikers 1.96 g
Vet 43.35 g
waarvan verzadigd 22.83 g
Proteïnen 49.39 g
Vezels 7.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin