Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus

35 MIN
2 personen
Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus

Sappige lamskoteletten met krieltjes, worteltjes en peultjes en niet te vergeten een zalig romig mosterdsausje. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 250 g jonge wortelen
  • 1 sjalot
  • ½ runderbouillonblokje
  • 10 g krulpeterselie
  • 400 g krielaardappelen
  • 100 g peultjes
  • 6 lamskoteletten
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 glas witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Maak de jonge wortelen schoon maar laat het klein groen steeltje eraan vast. Snij ze overlangs in twee. Snij de sjalot fijn. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Hak de peterselie fijn.
  2. Was en kook de krieltjes in 20 minuten gaar in een grote pot met gezouten water. Voeg na 10 minuten de jonge wortelen toe. Voeg na nog eens 5 minuten de peultjes toe. Laat nog 5 minuten meekoken en giet dan alles samen af.
  3. Kruid de lamskoteletten met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de lamskoteletten aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  4. Stoof de sjalot aan in het braadvet van de lamsfilets. Blus met de wijn en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Roer er de mosterd, de room en de peterselie door. Laat nog even doorwarmen.
  5. Verdeel de groenten over de borden. Schik daarop de lamskoteletten. Werk af met de mosterdsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.93 kcal
Koolhydraten 49.86 g
waarvan suikers 8.34 g
Vet 36.58 g
waarvan verzadigd 20.1 g
Proteïnen 40.44 g
Vezels 11.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin