Lamssteaks met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes

30 MIN
2 personen
Lamssteaks met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes

Voor dit lekkere bordje comfort food haalden we onze inspiratie uit de Scandinavische keuken. Heerlijk lamsvlees met spinazie en dille-citroenaardappeltjes.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 lamssteaks
  • 150 g spinazie
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • ½ el mosterd
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en kook de krieltjes in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snij de sjalot fijn. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de dille fijn. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de kippenbouillon in op.
  3. Kruid de lamssteaks met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak de lamssteaks aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  4. Stoof de sjalot en spinazie aan in het braadvet van de lamssteaks, laat de spinazie slinken, schep uit de pan, zet afgedekt opzij. Doe de wijn in de pan en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 4 minuten inkoken. Roer er de mosterd, de room en de helft van de dille door. Laat nog even doorwarmen.
  5. Snij de lamssteaks in plakjes. Meng de krieltjes met de andere helft van de dille en de citroenzeste. Verdeel de spinazie over de borden. Schik daarbij de plakjes lamsfilets en leg er de krieltjes bij. Werk af met de roomsaus en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.51 kcal
Koolhydraten 41.1 g
waarvan suikers 3.07 g
Vet 36.34 g
waarvan verzadigd 20.03 g
Proteïnen 39.46 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin