Lamsfilet met wortelen en gekookte krieltjes

35 MIN
4 personen
Lamsfilet met wortelen en gekookte krieltjes

Een Scandinavisch geïnspireerd gerechtje met sappige lamsfilets, jonge wortelen, krieltjes en peultjes. Licht en zomers!

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • 600 g krielaardappelen
  • 500 g wortelen, jonge
  • 200 g peultjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml fond
  • 120 ml room
  • 3 el mosterd
  • 2 el boter
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Blancheer ondertussen de peultjes 5 minuten beetgaar in gezouten water.
  3. Kuis de jonge wortels maar laat het klein groen steeltje eraan vast. Kook deze ook beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken samen met de peultjes.
  4. Verhit de boter in de pan en bak de lamsfilets aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  5. Stoof de sjalotten aan in het braadvet van de lamsfilets. Blus me de wijn en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de fond bij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en roer er de mosterd, de room en de peterselie door. Laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de groenten over de borden. Schik daarop de lamsfilets en leg er de krieltjes bij. Werk af met de mosterdsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.69 kcal
Koolhydraten 38.83 g
waarvan suikers 6.23 g
Vet 43.68 g
waarvan verzadigd 22.96 g
Proteïnen 49.22 g
Vezels 9.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin