Erwtenstoemp met blinde vinken en ajuinsaus

40 MIN
4 personen
Erwtenstoemp met blinde vinken en ajuinsaus

Lekkere winterkost, deze erwtenpuree met blinde vinken en daarbij een lekkere ajuinsaus. Vergeet geen kuiltje in de stoemp te maken voor de saus!

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken
  • 600 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 300 g erwten
  • 2 uien, in ringen
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 45 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui aan in 1 eetlepel boter en kleur ze bruin. Blus met de rode wijn en de runderbouillon. Laat 30 minuten koken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze met een stamper tot een puree.
  3. Blancheer de erwten enkele minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken. Meng ze onder de puree. Warm de puree op en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Kruid de blinde vinken met peper en zout en bak ze aan in boter. Serveer samen met de puree en uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 615.98 kcal
Koolhydraten 43.35 g
waarvan suikers 3.59 g
Vet 22.63 g
waarvan verzadigd 11.63 g
Proteïnen 43.7 g
Vezels 8.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin