Couscoussalade met gerookte zalm en kruidenkaas-broccoli

35 MIN
2 personen
Couscoussalade met gerookte zalm en kruidenkaas-broccoli

Klaar om je handen vuil te maken? Geen zorgen, dit gerecht is zo gepiept. Maar je mag wél lekker kliederen. Ik hul de broccoliroosjes in een laagje kruidenkaas en geef ze een lekker krokant laagje. Heerlijk in combinatie met deze frisse lentesalade.

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 150 gr kruidenkaas
  • 125 gr volkoren couscous
  • ½ peer
  • 1 minikomkommer
  • 100 gr gerookte zalm
  • ½ el vloeibare honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de broccoli in roosjes. Klop de kruidenkaas los met een scheutje olijfolie. Verdeel de kruidenkaas (met je handen) over de broccoli, zorg dat de roosjes volledig bedekt zijn. Schik op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en rooster zo'n 20 min. in de oven.
  2. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de peer en komkommer in blokjes. Scheur de gerookte zalm in stukken.
  4. Dressing: Meng de honing, witte wijnazijn (optioneel) en olijfolie tot een gladde dressing. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Meng de couscous met de peer, komkommer en gerookte zalm. Meng er de dressing onder en serveer met de broccoli. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg wat scherpe mosterd toe voor extra pit.